My Cakes | Aardbeien Pie
580
post-template-default,single,single-post,postid-580,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Aardbeien Pie

Aardbeien Pie

* 250 g bloem, plus extra
* 1 el poedersuiker
* snufje zout
* 175 g koude boter, in kleine blokjes gesneden
* 2x ei, losgeklopt
* een scheutje koude melk of water

2 eetlepels pannermeel

2 eetlepels Love 🙂

Deeg voor de pie
Zeef de bloem met de poedersuiker en het zout boven een kom, kneed snel met koude vingers de boter erdoor tot het deeg op grof kruim lijkt. Kneed snel het ei erdoor tot een samenhangend deeg en voeg een paar druppels koude melk toe als het deeg te droog is. Het kan ook in de keukenmachine. Let erop dat u snel werkt. Lang kneden zal resulteren in een taai deeg en het moet straks lekker bros zijn. Vorm er een ronde bal van, druk hem iets plat en pak het in wat plastic folie. Leg het 1 uur in de koelkast om te rusten. Haal het er daarna uit. Laat het 15 minuten op het aanrecht liggen en rol het vervolgens uit om het verder te verwerken.

Voor de vulling:

500 gram aardbeien

500 gram gelei suiker

1 zakje gelei poeder van van Gilse

sap van 1 sinaasappel

1 theelepel vanille Essence

1 eetlepel perensuiker

Kook de aardbeien in de sinaasappel sap en de vanille essence tot moes ik heb de aarbeien wat heel gelaten.

voeg de gelei suiker toe en de gelei poeder

roer alles goed door tot de suiker is opgelost

voeg de perensuiker toe en los die ook op

haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

bekleed je pie vorm en bak de pie bodem blind in 20 min op 180 gr gaar

haal de pie uit de oven en schep de vulling op de bodem.

versier je pie en smeer je versiersels in met een losgeklopt uit

bak weer 20 min op 180 graden.

haal de pie uit de oven en laat deze goed afkoelen voordat je hem evt uit de vorm haalt

veel bakplezier!

 

 

 

Geen reacties

Plaats een reactie